Ibland är det skönt när man får sina egna åsikter bekräftade. Vet inte om det är något inre alter ego som kommer fram.
Pontus Schulz tar i sin blogg upp det faktum att idrotten håller på att bolagiseras. Och jag är den första att skriva under på att den svenska idrotten är på väg att delas in i två läger.

* Idrott – Dvs de hundratusentals aktiva och ledare som ideellt lägger ner timtal varje vecka för att må bra såväl fysiskt som socialt

* Evenemang och underhållning – Här finner vi de stora elitserieklubbarna och de intividuella stjärnorna. Det är ingen skillnad på dessa gentemot Ericssons försöka att kränga system för mobiltelefoni, eller musikaliska imperium som såväl Per Gessles som Björn & Benny byggt upp. De har alla sin talang eller produkt som de tjänar pengar på.

Båda behövs, men jag tycker det börjar bli viktigt att skilja på dessa två förekomster. Den första är jag beredd att stötta ekonomiskt genom kommunala och statliga medel då jag tror och hoppas att det har en folkhälsomässig effekt.
Den andra varianten är helt okej, här väljer jag att satsa mina pengar på precis samma sätt som vid andra inköp eller investeringar. Dvs jag gör en bedömning om priset är relevant i förhållande till det jag får. Jag är nog beredd att ge en rejäl slant för en biljett till ett evenemang jag tror på (tex när Björklöven är nere och spelar i Skåne). Men precis som Pontus Schultz skulle jag ALDRIG köpa aktier i laget.

Läs gärna hela Pontus blogginlägg

http://www.ekonominyheterna.se/blog/2008/01/18/svenska-idrottsklubbar-ar-/index.xml