Det är inte så ofta jag använder kategorin “Jag tänker högt…” i mina blogginlägg. Oftast blir det mer eller mindre filosofiska inlägg i någon av de mer seriösa kategorierna.

Men i bland kan jag låta mig själv bli lite mer personlig och skriva om livet jag lever.

När jag i morse stod och strök dagens skjorta (varför gör man inte det under helgen?) så kom jag att reflektera över att det denna vecka är ett år sen jag började resan mot att arbeta med vårt företag Permalogic. Det var veckan då jag avslutade min tidigare anställning som jag haft i 8 år. Och det var veckan då min kollega konstaterade för mig att vi skulle köra eget. En tanke och strävan jag haft en längre tid men som inte riktigt tagit form.

Summerar man året så har det varit ett tufft men fantastiskt år. Tuffast var nog tiden från det att idén föddes till vi i november var i gång. Om du själv funderar på att starta upp något eget så gör det. Har du tänkt den tanken så har du redan förklarat för dig själv att du vill skapa något. Glöm gemene mans bild av företagandet som en ekonomisk drivkraft. Visst vill man leverera svarta siffror, men det är känslan av att få bygga och utveckla något utifrån egna idéer och egen kunskap som måste vara drivkraften. Och ett viktigt perspektiv i detta är att viljan att skapa mervärde för kunderna.