Hmmm… jag imponeras av alla kreativa förslag. Ett av vårens heta ämnen har varit förslaget om att inför Tv-Licens för datorer då allt fler program och kanaler sänder via Internet. Det som triggat igång förslaget är det faktum att SVT kommer att börja kabla ut allt med realtidssändningar av ordinarie programutbud över nätet.

Problemet är att inköp av en Tv sällan har något annat syfte än att just titta på Tv. Att köpa en dator har som regel ett helt annat huvudsyfte än att titta på SVT. Framförallt när vi pratar företagsdatorer. Även om det förekommer att datorn används till att titta på Tv även på arbetsplatserna så inbillar jag mig att det är relativt ovanligt.
Okej, så länge SVT har de i särklass bästa sportsändningarna och fortfarande har möjlighet att vara med och kriga om sändningsrättigheterna vid OS, VM, EM etc. så kommer det finnas tillfällen då datorn inte kommer att vara inställd på Excel eller Word.

Det är bara att gratulera Radiotjänst i Kiruna som kan börja skicka ut fakturor för x antal så kallade tv-mottagare till landets företag. Hur många PC tror ni Volvo, Skanska, ABB, Universiteten har? Jag hoppas innerligen att någon med rätt maktapparat tar sitt förnuft till fånga och justerar förslaget så att det får rimliga proportioner.