Den inte så lite provocerande rubriker är inte så farlig som den låter.
Helen Nordfors (Webmaster SantaMaria) har skrivit ett helt underbart inlägg om hur som ensamstående 30+ kvinna började plugga IT i slutet av nittiotalet. Läs, begrunda och återkom gärna för att kommentera.

Webb 2.0 ger fördel kvinnor

Jag studerade själv IT mellan 1995 och 1998, åren då SVUXA och kvotering gjorde att äldre fick ökade möjligheter att studera på eftergymnasiala utbildningar. Det gjorde att andelen äldre och andelen kvinnor var relativt hög ur ett IT perspektiv. Det var härligt att se hur förhållningssättet till studier och IT varierade. Och jag kan lova att varje kategori hade sitt att bidra med. Skulle IT världen enbart bestå av yngre killar med kepsen bakvänd skulle inte många administrativa system vara särskilt anpassade till att stödja några verksamhetsprocesser. Men å andra sidan tror jag att hela näringslivet skulle administreras i Excel om de inte fanns.

Nu känner jag mig så där tråkigt neutral igen…. Men jag måste medge att jag förespråkar mixen av ung/gammal, kille/tjej.