Att bli lämnad av någon man älskar skapar alltid ett tomrum. Efter att ha prenumererat på affärsmagasinet att:ention har jag nåtts av beskedet att att:ention gått upp i tidningen Veckans Affärer. För mig har detta skapat en saknad.

Efter att ha läst några nummer av VA så är det bara till att gratulera VA då Pontus Schultz som ny chefsredaktör tagit med sig många fräscha idéer från att:ention. Men det är något jag saknar. VA känns som en tidning för dig som redan sitter i ledningsgruppen, troligtvist i något väl etablerat företag. Inget fel i detta och vad är det då jag saknar och som jag fick med att:ention? Det är känslan av ett magasin som tillåter sig ta ut svängarna och ger dig en kittlande känsla av att du är där. När att:ention skrev om unga svenskar i Londons finanskvarter, ja då lekte jag med tanken att jag var där. När att:ention skriver om Charlie Hansson som förortsentreprenör, ja då får jag en kittlande känsla av att vilja hjälpa små företag med ledarskap. Ni vet elfirman eller den lilla detaljhandeln där varje individs agerande är avgörande, men där ledarskap inte är ett begrepp som man ser som strategiskt och som man reflekterar kring.
Jag saknar redan att:ention. Men Pontus, jag lovar att ta med mig känslan, och kanske har du väckt tillräckligt med tankar för att jag själv ska våga blomma ut och använda min förmåga att skapa och bygga något. Vem vet, kanske är det mig du vill ha ett reportage om i VA om några år.