Ja, sätten att kommunicera och hålla omvärlden informerad om vad man gör, känner, tycker etc. blir bara fler och fler.
Inledningsvis så kände jag en lätt bris av stress över alla dessa kanaler. Kanske ett tecken på att jag trotts allt är 70-talist och inte 80- eller 90-talist. Vilket innebär att jag fortfarande kan njuta av en tidning i papper, ett telefonsamtal och framförallt ett personligt möte.
I början tyckte jag också att det var rätt lätt att skilja dessa forum åt, men i dag flyter de allt mer ihop.
Blogg – När man vill förmedla och uttryck ett budskap eller en åsikt. Ett lite längre inlägg där karaktären kan vara filosofisk, fakta inriktad eller säljande. Har haft stor framgång för personer som tycker att deras privatliv bör exponeras till allmän beskådan.
Twitter – Kortvarianten av bloggandet för personer som inte har den verbala förmågan att lägga ut texten. Kan också används av personer som lider av “sms tumme” och därmed inte kan hjälpa att de inte kan skriva hela ord utan måste använda förkortningar och konstiga tecken.
LinkedIn – Professionellt nätverk som fortfarande håller stilen. Lite snack och mycket verkstad. Det vill säga används för att underhålla det sociala nätverket ur ett mer yrkesmässigt perspektiv.
MSN – Fungerar fortfarande utmärkt för att hålla enskilda samtal såväl privat som i yrkeslivet.
Skype – Vad hände? Känns som att Skype mer har blivit ett komplement till MSN som chatt verktyg. Jag hoppas dock att detta bara är ett faktum inom min bekantskapskrets. Jag gillar nämligen tanken med Skype och använder den själv för att prata med kompisar som flytt landets gränser.
Inga kommentarer ännu