Det är säkert många med mig som står med fötterna i två världar. Den ena foten finns placerad i det digitala informationsflödet, medans den andra tryggt vilar i det tryckta mediets mylla.

Att söka information., telefonnummer, kartor etc. är för länge sedan överflyttat från papper till Internet.
Det är så mycket smidigare att tillgå via uppkoppling. Okej, jag skall erkänna att när min GPS spelar mig ett spratt så åker pappersvarianten fram, i övrigt är jag digital. Till min frus stora förtret. Hon envisas så fort hon kan med att påpeka att hon slår upp ett telefonnummer fortare i telefonkatalogen än vad jag gör på hitta.se. Och de må vara sant så länge det handlar om lokaldelen, men ack vad mycket snabbare jag är när telefonnumret visar sig komma från inre norrland.

Nästa steg var boken. Efter att inte satt näsan i en skönlitterär bok sedan svenskundervisningens vinande piska ven så har jag nu hittat hem igen. Och detta tack vara digitaliseringen. Ett stort TACK till alla uppläsare som på ett så fantastiskt sätt läser in bok efter bok efter bok. Jag har hittat min läshörna i bilen. Till och från jobbet får jag 20 minuters avkoppling med något skönlitterärt verk.

Nu är det bara en sak som egentligen återstår, tidningar och magasin. För hur digital jag än blivit så har den digitala revolutionen inte lyckats ersätta känslan av att bläddra i dagstidningen vid frukostbordet, eller att slött läsa sig igenom magasinet innan John Blund drar ner ögonlocken på mig. Men jag kanske får ge mig vad det lider. Allt fler digitala läsare lanseras och jag lovar att när tillgänglighet och pris kommer i paritet med mina preferenser så ska jag ge det en chans.
För det är inte utan att jag skulle vilja ersätta högen på mitt nattduksbord, tidningarna på mitt skrivbord och Computer Sweden i jobbväskan med en liten ätt e-reader som jag kan ladda med tidningar och som jag med enkelhet kan ta med mig till frukostborden, i läshörnan, till sovrummet och in på hemlighuset.

Och det ser lovand ut… Läs mer…