En person som har varit bra, ja faktiskt i världsklass, försöker åter igen på ett naivt sätt komma tillbaka i rampljuset och glänsa. Patetiskt och tändvätska för vilken tabloidjournalist som helst.

Det är hur lätt som helst att falla in i jantelagarnas klagomur och falla in i denna ondgörelse över personer som vill glänsa.

Men STOPP…. jag håller inte med. Jag är så djupt beundrad av personer som likt Foppa brinner för det dom gör. Det är inte pengar som driver. Tro mig, han har så att han klarar sig! Det är kärleken till det han gör, spelar hockey. Att älska det man gör, vara duktig på det och dessutom vara beredd att stå med brallorna nerdragna gång på gång inför journalister och experter som än en gång bevittnat ett avbrutet försök att komma tillbaka.
Det är beundransvärt. Jag hoppas så innerliggen att han får avsluta med några fantastiska år där han får ge hockeypubliken det de vill se och det han vill leverera.

Jag bevittnade själv Kenny All Star matchen i Ängelholm när Kenny Jönsson, en annan världslirare, sa tack och hej och placerade hockeyrören på hyllan. En spelare som kunde haft 10 år kvar med miljonkontrakt väljer att åka hem till moderklubben i Allsvenskan för att spela upp laget i sitt hjärta till Elitserien. Inte för pengarna, inte för sitt ego, utan för kärleken till klubben och sporten.

Per Joehns – Er filosofiske vän i idrottsvärlden!