Ännu en av mina sanningar har nu kommit på pränt. I senaste numret av Tidningen Chef skriver man om en undersökning vid Karolinska institutet, Uppsala universitet och Centrum för folkhälsan. I denna undersökning har man kommit fram till att friska företag har en mycket högre grad av internt rekryterade chefer.
Jag har med en dåres envishet drivit denna linje i de organisationer jag varit verksam, men allt som ofta mötts av strutsar som snabbt stoppat ner huvudet i sanden eller som lilltjejen i Bullerbyn ställt sig mitt på gården, hållit för ögonen och trott att ingen ser dem.

Att rekrytera internt får individer att växa och ger företaget en möjlighet att ta tillvara på den erfarenhet som man varit med om att bekosta uppbyggnaden av. Dessutom så är startsträckan betydligt kortare och lönekraven lägre, vilket ökar på den ekonomiska aspekten av en internrekrytering. Sen behövs det friskt blod utifrån ibland, men kom då ihåg att kompisrekrytering allt som oftast leder till JA sägare och allt som oftast inte tillför så mycket friskt blod.

Puh…. det var skönt att få sagt….

För er som på ett lekfullt sätt vill närma er ämnet ledarskap så kan jag rekommendera boken Ledarksap enligt Puh (ni vet han björnen med distans till sig själv)